Gündem

Filament Nedir? Filament Çeşitleri Nelerdir?

Filament, termoplastik malzemeler arasında yer alan ve 3D yazıcılarda kullanılan bir üründür. Temeline bakıldığında granül halinde bulunan filament, farklı aşamalardan geçirilir. Daha sonra plastik tel haline dönüştürülür. Plastik tel şeklini alan filament, bir makarnanın üzerinde çeşitli yöntemler ile bobin gibi sarılmaktadır.

Basit bir işlem gibi görülen bu işlem, son derece özen gerektirmektedir. Yanlış yapılan bir adım, sürecin en başa dönmesine neden olabilmektedir. 3D yazıcıda filament kullanımı esnasında düzenli bir akış söz konusudur. Kullanımı doğrudan imalat kalitesini etkilediği için filament satışı da son derece önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Bu doğrultuda Online Trend olarak filament satışı noktasında müşterilerimize en kaliteli hizmetleri sunuyoruz.

Filament Çeşitleri

Filament çeşitleri genel olarak aşağıdaki gibidir:

PLA Filament

PLA, filament çeşitleri içerisinde en fazla popülariteye sahip olandır. Diğerleri ile karşılaştırıldığında çok daha çevreci olduğu bilinmektedir. Baskı sırasında kötü bir kokuya neden olmaktadır. Düşük sıcaklıklarda baskı alınabilmektedir. Bu da basımının son derece kolay olmasını sağlamaktadır.

ABS Filament

PLA’dan sonra en çok tercih edilen filamenttir. Mekanik özelliklere sahip olması nedeni ile 3D yazıcıda kullanımı zordur. Ancak teknik özellikleri açısından PLA’dan üstün olduğu bilinmektedir. Yüksek sıcaklığa karşı dayanıklı bir yapıdadır. Düşük esneklik özellikler vardır. Yiyecek ve iecekler ile kullanılması tehlikeli olabilir.

PETG Filament

PET malzeme endüstrisinde genel olarak şişelerin üretiminde kullanılmaktadır. Gıda ile uyumlu içecek ve gıda ambalajlarının 3D yazıcılarda baskısı da uygundur. Katmanlar arasındaki bağı çok güçlüdür. Bu doğrultuda iyi yüzey kalitesine sahip olduğu da bilinmektedir. PETG %100 geri dönüştürülebilir bir malzemedir. Bu nedenle çevrecidir. Şeffaf renkli olan PETG, kolay baskı alınabilen bir filamenttir.

Profesyonel Filament Satışı

Online Trend olarak filament satışı noktasında müşterilerimize kusursuz bir deneyim sunuyoruz. Bu noktada siz de birbirinden farklı filament çeşitleri ile kusursuz bir deneyim elde etmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Online Trend ile iletişime geçerek filament satışı ve özellikleri ile ilgili detaylı bir şekilde bilgi alabilirsiniz. Bu sayede ürünlerimize kolayca sahip olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir