Gündem

BİST100 endeksi

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe küresel piyasalara paralel olarak alıcılı başlangıç yaptı. Risk iştahının yüksek olduğu günde piyasalar dün Fed faiz kararına odaklandı. Fed 2018 yılından sonra ilk kez faiz artırdı. BİST100 endeksinde gün içinde kar realizasyonu yaşansa da günü turizm sektörü önderliğinde alıcılı tamamladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Cannes’da düzenlenen GYODER Uluslararası Yatırımcı Toplantısında konuşma gerçekleştirdi. Türkiye’nin 2021’i dengeli ve güçlü büyüme ile kapattığını kaydeden Nebati, ‘Yazdan itibaren enflasyonda düşüş göreceğiz’ dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, “Ukrayna’da tansiyonun düşürülmesi ve diplomasiye alan açılması konusunda üzerimize düşeni yaptık. Bu gidişata son verilmesi akan kan ve gözyaşının artık durdurulması lazım. Savaşların kazananı, barışın ise kaybedeni olmaz” dedi.

Rusya – Ukrayna gerginliği ile birlikte brent petrol fiyatlamaları ise 2021 ortalaması olan 71 dolar seviyesini yaklaşık %80 geçip 128 doları test ederken, önce ABD’nin Rusya’ya enerji konusunda ambargo koyup Venezuela, Suudi Arabistan ve İran ile görüşmelere başladığı haberleri, OPEC+’ın üretimi artırma sinyalleri,  Azerbaycan’ın gaz rezervi konusunda hamleleri ve son olarak Putin’in açıklamları ile 100 doların altına indi. Pazartesi 100 doların altına kadar inen brent, akşam saatlerinde Putin’in açıklamaları ile tekrar Salı akşamı 100 doların üstüne çıktı. Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın Moskova ile yaptığı görüşmelerde “karşılıklı olarak kabul edilebilir çözümler bulma konusunda ciddi bir tutum göstermediğini” açıkladı.  Ancak Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un ‘Ukrayna ile devam eden görüşmelerde anlaşma umudu olduğunu’ belirtmesi ile brent tekrar geri çekildi.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir