Gündem

BİST100 endeksi

BİST100 endeksi geçtiğimiz güne yatay seyirde başlamasının ardından yurt içi piyasalar, faiz kararına odaklandı. Merkez Bankası faizi sabit tutarken Türk Lirası’nın değer kazanması endeksi destekledi. Gün içerisinde 16,46’lı seviyelere kadar yükselen Dolar / TL kuru, karar ardından 16,24’e kadar geri çekildi. Kurdaki geri çekilme sonrasında endeks günü pozitif tamamlarken, en çok kazandıran sektör ulaştırma oldu.

TCMB, politika faizinde piyasa beklentisi ve bizim beklentimiz dahilinde değişikliğe gitmeyerek %14,00’te sabit bıraktı. Karar metnine baktığımızda geçtiğimiz aya benzer mesajlar verildi. Enflasyon ve liralaşmanın altı çizilirken, TCMB, baz etkilerinin ortadan kalkması ile dezenflasyon sürecinin başlayacağını öngörüyor. Karar metninin sonuna baktığımızda ise TCMB tarafından teminat ve likidite politika adımlarının devreye alınacağı belirtildi.  Karar metnine ve yurt içi dinamiklere baktığımızda bir sonraki faizde de değişiklik ön görmüyoruz. Kur tarafının seyrini yakından takip edeceğiz.

ABD ekonomisi 2022 yılının ilk çeyreğinde %1,50 oranında daraldı. ABD tarafı 2020 yılının ikinci çeyreği yani pandemiden beri ilk kez daraldı.

Kaynak  İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir